לצערנו, תאונות הדרכים גובות את חייהם של מאות אנשים מידי שנה. חלק גדול מהנפגעים, סובלים מפגיעות קשות הגורמות להם לנכויות לשארית חייהם. מרבית הנפגעים בתאונות דרכים אינם מודעים בדרך כלל לזכויותיהם וליתרונות הברורים שבפניה אל עורך דין המתמחה בתחום.
בשל שכיחותן הרבה של תאונות הדרכים, ועל מנת שלא להותיר את נפגעי תאונות הדרכים חסרי פיצוי, חוקק חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. הכלל הבסיסי בחוק זה הוא הסדר של אחריות מוחלטת, כלומר, שאין צורך להוכיח אשמה או רשלנות. יתירה מכך, גם אם הנפגע היה אשם בתאונה (לדוגמה, עבר ברמזור אדום וכך גרם לתאונה), הוא יהיה זכאי לקבל פיצויים לפי החוק.
את מי תובעים?
במצב דברים רגיל, תובע הנפגע את חברת הביטוח, אשר ביטחה את הרכב בו נהג, בביטוח חובה, וכך גם כל מי שנסע עמו באותו הרכב ונפגע. כאשר הולך רגל נפגע בתאונת דרכים, עליו לתבוע את חברת הביטוח אשר ביטחה את נהג הרכב הפוגע. במקרים בהם זהותו של הנהג הפוגע איננה ידועה (למשל במקרים של תאונות "פגע וברח"), על הנפגע להגיש תביעתו כנגד "קרנית" שהינה קרן ממשלתית אשר הוקמה לצורך מתן פיצוי כספי לכל אותם נפגעים אשר אינם יכולים להגיש תביעה כנגד חברת
ייעוץ ראשוני ללא התחייבות
טלפון: 03-6911919
תאונת דרכים יכולה להיחשב גם כתאונת עבודה. למשל, כאשר הנהיגה היא חלק מעבודתו של מי שנפגע (נהג, שליח וכיו"ב או כאשר התאונה הייתה בדרך לעבודה או בחזרה ממנה). במקרים כאלו יש להגיש, תחילה, תביעה למוסד לביטוח לאומי לצורך הכרה בתאונה כתאונת עבודה ויש לממש הזכויות במוסד לביטוח לאומי בהתייעצות עם עוה"ד המייצג.
הפיצוי:
פיצוי בתביעות מסוג זה מורכב, באופן כללי, מראשי הנזק הבאים:
"כאב וסבל" – שהינו למעשה "עוגמת הנפש", בלשון העם, שנגרמה בעקבות התאונה לנפגע. בתאונת דרכים פיצוי זה מוגבל בגובהו ונקבע עפ"י גיל הנפגע, מספר ימי האשפוז שהיו לנפגע בבית החולים ככל שהיו ודרגת הנכות שנקבעה לו.
"נזק מיוחד" – הנזקים שנגרמו לנפגע עד למועד הגשת התביעה הכוללים פיצוי בגין הפסדי השתכרות, הוצאות רפואיות, הוצאות נסיעה, עזרת צד ג' וכיו"ב.
"נזק כללי"– לעיתים, כתוצאה מתאונת הדרכים נפגעת יכולתו של הנפגע לתפקד בעבודתו. במקרה כזה יינתן פיצוי בגין הפסד כושר ההשתכרות בעתיד. בנוסף, יינתן פיצוי בגין הוצאות רפואיות מוגברות לעתיד וטיפולים רפואיים לעתיד מעבר לזכויות שיש לנפגע ב"סל הבריאות", הוצאות נסיעה מוגברות, עזרת צד ג' מוגברת לעתיד ועוד ראשי נזק נוספים בהתאם לצרכים ולחומרת הפגיעה.
מומלץ מאד להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתאונות דרכים טרם הגשת תביעה ו/או ניהול מו"מ כלשהו עם חברת הביטוח וזאת מאחר וחברות הביטוח מנסות להחתים את הנפגעים על טפסי ויתור תמורת תשלום סכומים נמוכים באופן יחסי מהסכומים שיושגו לאחר התערבותו של עורך דין. בכל מקרה מומלץ שלא לחתום על מסמך כלשהו טרם התייעצות עם עו"ד הבקיא בתחום זה.